Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Lokalvårdare

Lokalvårdarutbildningen är till dig som vill arbeta med lokalvård- och service i olika miljöer såsom skolor, kontor, boenden och butiker. Inom utbildningen kommer du att få grundläggande teoretiska kunskaper om arbetsplanering, arbetsteknik, ergonomi, arbetsmiljö och materialkännedom. Du kommer att få lära dig olika praktiska moment som genomförs på en arbetsplats och lära dig olika städmetoder– och tekniker samt att arbeta på kund- och serviceinriktat sätt. Som person bör du gilla att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter, du har en god fysik med servicekänsla och har ett stort fokus på gästen och kunden. Du bör gilla att arbeta med frihet under ansvar med en positiv inställning till arbetet och i mötet med kollegor, gäster och kunder.


I utbildningen får du grundläggande teoretiska kunskaper om arbetsmiljö, hygien, samt rengöringsprodukter. I utbildningen ingår även praktiska moment för att kunna använda olika städredskap och maskiner på ett säkert och korrekt sätt. APL, arbetsplatsförlagt lärande på 6 veckor ingår, vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter med olika arbetsgivare och arbetsplatser inom branschen.

Utbildningen ger dig förutsättningar för att kunna arbeta som lokalvårdare på skola, industri, sjukhus, kontor, eller med hemservice. Du kan också få jobba med enklare golvvård, storstädning och flyttstädning. Du får efter avslutad utbildning ett intyg på din utbildning. En stor fördel om du har B-körkort för att du ska kunna ta dig mellan olika arbetsplatser.

KURSER

  • Städservice 100p
  • Service och bemötande 1, 100p
  • Introduktion, 100p
  • Yrkessvenska, 100p

Publicerad: 2019-03-20 15.18

Senast ändrad: 2019-05-06 13.30

 

Dela detta innehåll

SARA FRÖBERG

Studie- och Yrkesvägledare

 

sara.froberg@sotenas.se

0523 - 66 46 75 

DANIEL NORDSTRÖM

Verksamhetsutvecklare

 

daniel.nordstrom@sotenas.se

0721-41 90 21

Sotenäs Symbioscentrum

Hagabergsindustrigata 1

456 31 Kungshamn

 

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakta oss

Besökstid

Måndag - fredag

08:00 - 16:00

 

Skicka e-post


Du kan även hitta oss här