Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Servering

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta inom med servering inom restaurang- och besöksnäringen. I utbildningen kommer du att utveckla din förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matsals- och bararbete. Du kommer få lära dig att arbeta med uppdukning, gästbemötande, försäljning och övrig service i restaurangmatsal enligt både traditionella och moderna metoder. För att läsa utbildningen bör du vara stresstålig och samarbetsvillig. Du är noggrann och strävar alltid efter att ge gästen den bästa servicen och restaurangupplevelsen. Du är positiv och har lätt för att samarbeta med kollegor, och har ett hängivet och brinnande intresse för service och bemötande.

 

Du kommer få kunskaper om att leverera en kulinarisk måltid som en helhetsupplevelse och dess olika beståndsdelar från olika kulturer. Utbildningen ger dig även grundläggande kunskaper om försäljning, hygien, näringslära, specialkost och ansvarsfull alkoholservering.

 

I utbildningen ingår även praktiska moment som att lära sig att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster. Du kommer att lära dig hur man kan arbeta ansvarsfullt och kvalitetsmedvet med olika etiska frågor kring måltiden, och med en tydlig koppling till en maritim-och hållbar utveckling. Utbildningen ger kunskaper för att arbeta som servitris eller servitör efter avslutad utbildning. Det finns även stora möjligheterna att vidareutveckla sin yrkesskicklighet via internutbildningar på arbetsplatsen eller på en yrkeshögskola.

KURSER I UTBILDNINGEN

  • Hygien 100p
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel 100p
  • Service och bemötande 1 100p
  • Mat och dryck i kombination 100p
  • Servering 1 100p
  • Drycker 100p
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering 100p
  • Arrangemang 100p
  • Barteknik 100p

Publicerad: 2019-03-20 15.23

Senast ändrad: 2019-05-06 13.30

 

Dela detta innehåll

SARA FRÖBERG

Studie- och Yrkesvägledare

 

sara.froberg@sotenas.se

0523 - 66 46 75 

PETER KLOTH

Restaurang-och bagerilärare

 

peter.kloth@sotenas.se

0721- 42 10 42

Sotenäs Symbioscentrum

Hagabergsindustrigata 1

456 31 Kungshamn

 

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakta oss

Besökstid

Måndag - fredag

08:00 - 16:00

 

Skicka e-post


Du kan även hitta oss här