Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Nyheter

Nyheter


 • Igår samlades projektet ”Testbädd: Storskaligt landbaserat vattenbruk” i Göteborg
  Vi diskuterade förväntningar vid projektslut, vägen dit och fortsättningen därefter. Stort tack till Göteborgs Universitet som var värd för träffen och guidade oss på en spännande rundtur på Zoologen där vi bland annat fick kika på deras RAS system.
  Läs hela nyheten-->

 • Ansök om busskort före 15/6- 23
  Ansökan om busskort
  Läs hela nyheten-->

 • SIRR Kickoff 14-16 februari
  Den 14–16:e februari stod Sotenäs som stolta värdar för projektet SIRR:s kickoff-konferens där deltagare från EU Interreg Nordsjöprogrammet, 12 parter och fyra europeiska länder hälsades välkomna av kommunstyrelsens ordförande Therése Mancini och kommundirektör Anna Liedholm.
  Läs hela nyheten-->

 • Hej alla Sotenäsbor!
  Vi vill ta tillfället i akt och prata med er om något fantastiskt som pågår här i Sotenäs kommun. Vi på Symbioscentrum är glada över att presentera en uppdaterad "Symbioskarta" som visar hur olika resurser återanvänds, återvinns och cirkuleras mellan företag här i vår kommun.
  Läs hela nyheten-->

 • Hållbar kunskapsturism i Sotenäs
  Stor uppskattning till alla som kunde delta på mötet om projektet Hållbar kunskapsturism där det var god uppslutning ifrån både industri, boendeanläggningar, kommunen och aktivitetsbolag.
  Läs hela nyheten-->

 • Satsning för att göra Sverige ledande inom hållbart landbaserat vattenbruk
  Ett stort projekt är nu igång med att skapa förutsättningar för en testbädd som ska bli en språngbräda för nya spännande bolag som utvecklar produkter från havets resurser. Syftet är att möta framtida behov av näringsriktiga livsmedel, biobaserade material och andra produkter.
  Läs hela nyheten-->

 • Producentansvar för fiskeredskap som innehåller plast
  Nu har Naturvårdsverkets anmälan för producenter av fiskeredskap som innehåller plast öppnat. Där ska du som producent anmäla dig innan du släpper ut fiskeredskap på den svenska marknaden.
  Läs hela nyheten-->

 • Sök till vårens VUX-utbildningar senast 2 dec 2022!
  Läs hela nyheten-->

 • Inspiration och utveckling mot en hållbar omställning i fokus i det internationella SIRR-projektet
  Ökad inflyttning. Fler arbetstillfällen. Innovation och nytänkande. Fiskeindustri och turism. Omställning mot hållbar utveckling. Det är några av de gemensamma nämnarna och utmaningarna för parterna i SIRR-projektet. I torsdags hölls ett digitalt uppstartsmöte, med Sotenäs Symbioscentrum som värdar och deltagare från Sverige, Danmark, Tyskland och Frankrike.
  Läs hela nyheten-->

 • 1 miljon EUR till Sotenäs kommun - ska leda internationellt landsbygdsprojekt
  Landsbygden ska bli en mer attraktiv plats att bosätta sig på och arbeta i. På så sätt underlättas en hållbar och innovativ
  näringslivsutveckling. Det är målet med ett nytt EU-projekt som Sotenäs kommun projektleder.

  Läs hela nyheten-->

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll