Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Studieinformation

Välkommen vill vuxenutbildningen i Sotenäs kommun.


Vi vill ge den bästa tänkbara starten för att alla ska lyckas nå sina studiemål. Därför ger vi lite kort information om skyldigheter, rättigheter och möjligheter som omfattar alla elever inom vuxenutbildningen.

 

Antagningsbesked

När man börjar studera inom vuxenutbildningen så skickas ett antagningsbrev ut tillsammans med information som är viktig för att kunna börja studera inom vuxenutbildningen i Sotenäs kommun. Den information som skickats ut är:


CSN/Studiestöd

klicka här Öppnas i nytt fönster.


Film om att studera på komvux

Inför kursuppstarten samlas alla elever för att få information om vuxenutbildningen. Här finns en inspelade presentation till alla elever som ska börja studera hos oss. Informationen är en sammanfattning av de viktigaste punkterna att studera hos oss. Informationen hittar Ni i text på vår hemsida.

Nedladdningsbar version av presentationen i korthet. Pdf, 2.9 MB.


Närvaro

All undervisning är platsförlagd och eleven skall närvara vid lektionstillfällena. Om eleven inte uppvisa progression/utveckling under terminen kan eleven komma att skrivas ut. Läs mer om närvaro/frånvaro här.


Vissa kurser har Hybridundervisning, vilket ger möjlighet för elever att deltaga i undervisningen realtid från annan plats än klassrummet. Läs mer om detta här.Kurslitteratur

klicka här Öppnas i nytt fönster.


Studievägledning

klicka här


Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll