Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Industriell symbios i Sotenäs har minskat skadliga utsläpp med 98%!

Det är nu tio år sedan en helt ny typ av företagsstyrd samverkan fick namnet ”industriell symbios” i Sotenäs och resultaten talar för sig själva.

"Symbiosen i Sotenäs har varit en framgångssaga där vi gemensamt vänt utmaningar till möjligheter. Genom att arbeta med helheten och se alla restströmmar som resurser har vi skapat konkurrenskraftiga företag, nya affärsområden, byggt upp en smart cirkulär ekonomi och samtidigt reducerat utsläpp till hav och land.” Säger Joel Oresten på företaget Renahav och fortsätter. ”Det här är faktiskt väldigt enkelt. Det borde finnas överallt”.

Industriell symbios innebär att avfall från en aktör blir råmaterial för en annan. Nu sprider sig denna framgångssaga till grannkommunerna Bengtsfors kommun Länk till annan webbplats., Lysekils kommun Länk till annan webbplats. och Vänersborgs Kommun Länk till annan webbplats., där nya symbiossatsningar i olika branscher skapas och intresset för att etablera hållbara företag växer.

Läs hela artikeln för att upptäcka hur vi i Sotenäs främjar en cirkulär ekonomi och en renare havsmiljö.

 

Läs hela artikeln här:
https://www.fyrbodal.se/nyhet/industriell-symbios-i-sotenas-har-minskat-skadliga-utslapp-med-98-procent/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll