Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Till startsidan

Vuxenutbildning

En del av Sotenäs symbioscentrum

Den kommunala vuxenutbildningen i Sotenäs kommun är en del av Sotenäs Symbioscentrum som har ett fokus på det livslånga lärandet.


Verksamheten omfattas av grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, språkintroduktion, svenska för invandrare (SFI), särvux, yrkes- och uppdragsutbildningar. Vuxenutbildningen ingår i ett delregionalt samarbete mellan Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun och erbjuder ett gemensamt kursutbud av kurser och yrkesutbildningar i nära samarbete med det lokala näringslivet.


Studera på vuxenutbildningen

Vi vill genom det livslånga lärandet stödja vuxna lärande och möjligheter att lära om och lära nytt hela livet för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden eller att studera vidare.


För dig som är vuxen finns möjligheten att studera på den kommunala vuxenutbildningen i Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun.

Hos oss har du fr.o.m. hösten du fyller 20 år eller om du har slutfört ett treårigt gymnasieprogram rätt att studera på vuxenutbildningen

Du kan läsa både enskilda kurser och yrkesutbildningar. Att studera på vuxenutbildningen innebär att du bland annat kan:

  • läsa in grundskolan och/eller gymnasium
  • utbildar dig till ett specifikt yrke som undersköterska, ekonomiassistent, kock osv
  • läsa enstaka kurser för vidare studier på yrkeshögskole- eller högskoleutbildning.

Läs mer om vårt aktuella kursutbud för vuxenutbildningen.


Distansundervisning för Komvux från 18/1 till 31/3

Sotenäs kommunala vuxenutbildning kommer från 18/1 till preliminärt den 31/3 att bedriva distansundervisning för att förhindra en ökad smittspridning. Beslutet är taget utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Huvudregeln är alltså att sådan vuxenutbildning där det är möjligt ska bedrivas på distans med undantag för praktiska moment, nationella prov, andra examinationer som inte går att genomföra på distans och för elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning.

Undervisning sker enligt ordinarie schema och Ni får gärna kontakta Era lärare om Ni har frågor eller funderingar om fjärr-och distansundervisningen. Under fliken kontakt här på hemsidan hittar ni kontaktuppgifter till respektive lärare ni önskar komma i kontakt med.

Beslutet gäller från 18/1 fram till den 31/3 och kan komma att omprövas om nya restriktioner, rekommendationer eller råd tillkommer!

MVH Daniel Nordström
Rektor Sotenäs kommunala gymnasie-och vuxenutbildning.

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

DANIEL NORDSTRÖM

ÅSA KARLSSON


Studie- och Yrkesvägledare


syv.symbioscentrum@sotenas.se

0523 - 66 46 75 

Sotenäs Symbioscentrum

Hagabergsindustrigata 1

456 31 Kungshamn

 

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakta oss

Besökstid

Måndag - fredag

08:00 - 16:00

 

Skicka e-post


Du kan även hitta oss här