Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Vuxenutbildningen Sotenäs


En del av Sotenäs Symbioscentrum

Den kommunala vuxenutbildningen i Sotenäs kommun är en del av Sotenäs Symbioscentrum som har ett fokus på det livslånga lärandet.


Verksamheten omfattas av grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, språkintroduktion, svenska för invandrare (SFI), särvux, yrkes- och uppdragsutbildningar.

 

Här hittar du Kurskatalogen för HT 2024 Pdf, 4.5 MB.


Vuxenutbildningen ingår i ett delregionalt samarbete mellan Sotenäs, Munkedal, Lysekil, Tanum och Strömstads kommun och erbjuder ett gemensamt kursutbud av kurser och yrkesutbildningar i nära samarbete med det lokala näringslivet.


Studera på vuxenutbildningen

Vi vill genom det livslånga lärandet stödja vuxnas lärande och möjligheter att lära om och lära nytt hela livet för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden eller att studera vidare.


För dig som är vuxen finns möjligheten att studera på den kommunala vuxenutbildningen i Sotenäs, Munkedal, Lysekil, Tanum och Strömstad.


Hos oss har du fr.o.m. hösten du fyller 20 år eller ej har slutfört ett treårigt gymnasieprogram rätt att studera på vuxenutbildningen

Du kan läsa både enskilda kurser och yrkesutbildningar. Att studera på vuxenutbildningen innebär att du bland annat kan:


  • läsa in grundskolan och/eller gymnasium
  • utbilda dig till ett specifikt yrke
  • läsa enstaka kurser för vidare studier på yrkeshögskole- eller högskoleutbildning.


 

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll