Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Prins Albert II av Monaco tar emot hederspris i Göteborg

Igår besökte Prins Albert II av Monaco västkusten och Göteborg för att ta emot The Perfect World Foundations årliga artbevarande- och hederpris, som delas ut av organisationen. Med på besöket fanns också Sarah Ferguson, hertiginna av York.

Sotenäs kommun och Sotenäs Symbioscentrum var på plats för att visa upp vårt arbete med vår marina återvinningscentral. Prinsen är en av världens ledande filantroper och har ett stort engagemang i att stötta havsbevarandefrågor. Prins Albert II av Monaco fick under sitt besök lära sig mer, samt engagera sig mer i hur The Perfect World Foundation och Sotenäs kommun, genom sitt samarbete och vår marina återvinningscentral arbetar för att rensa våra hav från förlorade fiskeredskap.

 

På plats fick en av våra utvecklare på den marina återvinningscentralen Maria Pettersson äran att guida Prins Albert runt vår utställning om marint avfall och hur vi arbetar med stora delar av värdekedjan från insamling, sortering, återvinning till utveckling av nya cirkulära produkter. Som tack fick Prins Albert mottaga en tacka som är tillverkad av 100% marin plast. ”This is more valuable than gold” svarade prinsen när han tog emot den.

 

Mer om Sotenäs kommuns samarbete med The Perfect World Foundation kan du läsa här:

https://www.sotenas.se/sidor/arkivstartsidan/sotenasnyheter/sotenaskommunochtheperfectworldfoundationingarsamarbete.5.1247c7a51801facb7d4b763a.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll