Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Symbioscentrum vinner pris som Årets kommunala Innovation!

Hipp hurra! Vi vann priset för Årets kommunala Innovation 2020! Kul att vårt arbete uppmärksammas inte bara lokalt utan nationellt också. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla våra lokala #symbiosföretag också. #fiskareföreningennorden #klevsgård #Renahav #Orklasverige #Leröy #marenor #smögenlax #swedishalgaefactory #westcoastsmolt #smögenbryggarn
Vill du veta mer om oss hur ditt företag kan bli ett symbiosföretag så hör av dig så tar vi en kopp kaffe.

Motiveringen för priset låter som följande:
"När hoten mot den lokala industrin tornade upp sig vände Sotenäs kommun utmaningarna till möjligheter. Sotenäs Symbioscenrum är en fantastiskt exempel på samverkan ur ett hållbarhetsperspektiv, som starkt det lokala näringslivet och bidragit med miljöfrämjande affärslösningar med global spridningspotential. Samtidigt har kommunen skapat en ekonomiskt och miljömässigt hållbar lösning för utsläpp och avfallshantering.
Årets Kommunala Innovation är ett lysande exempel på värdet av samverkan mellan det offentliga, näringsliv och forskning i utformning av nya lösningar med storskaliga effekter för såväl företag som för lokalsamhälle och miljön."

Dela detta innehåll

MATHIAS SKARP

Projektkommunikatör


mathias.skarp@sotenas.se

0765-40 21 56