Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Våren på Sotenäs Symbioscentrum och Sotenäs Marina återvinningscentral (Del 2)

Som vi tidigare berättat har våren på Sotenäs Symbioscentrum varit full av intressanta aktiviteter, besök och spännande samarbeten. Efter att ha delat våra favoritögonblick från Sotenäs marina återvinningscentral kommer här flera höjdpunkter från de senaste månaderna:

Isländsk inspirations- och kunskapsresa: I maj åkte vi med en grupp västsvenska aktörer som representerande myndigheter, kommuner, branschorg. och institut till Island genom projektet Samverkansplattform inom biomarina näringar. Vi lärde oss mer om blå bioekonomi och innovation genom studiebesök, workshops och Iceland Innovation Week. Inspiration som vi tagit med oss till Sotenäs! Vi besökte även den svenska ambassaden.

 

Regeringskansliet på besök: I april hade vi nöjet att välkomna representanter från Regeringskansliet till Sotenäs för att djupdyka i den blåa bioekonomin.

 

Interreg Nordsjö möte i Köpenhamn: Vi blev inbjudna till Interreg Nordsjö programmets TakeUP möte för att dela erfarenheter och lära av andra pågående EU Interreg-projekt.

 

Symbiosworkshop: Under våren arrangerade vi tillsammans med Innovatum Science Park en workshop för företag genom Samverkansplattform inom biomarina näringar med fokus på symbios kring blå näring och disktuerade lokala förutsättningar och möjligheter.

 

SIRR-projektet samverkansdag: Alla arbetsgrupper och projektpartners har under våren startats upp och kommit i gång. På bild hade vi en produktiv dag med det svenska partnerskapet för att koordinera våra insatser och samverkan i projektet.

 

Besök till Hitra kommun: I juni deltog vi på konferensen Knutepunkt Hitra och fick prata symbiosutveckling och utmaningar med representanter från deras kommun och näringsliv. Ett samarbete för att göra våra landsbygdskommuner mer attraktiva.

 

Det har varit en fantastisk vår och vi ser fram emot alla möjligheter som resten av året kommer att ge oss! Vi önskar er alla en underbar sommar!

Dela detta innehåll

MATHIAS SKARP

Projektkommunikatör


mathias.skarp@sotenas.se

0765-40 21 56