Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Nyheter

Nyheter


 • Det är stort, men vi är inte blyga
  Om vi ska skala upp vattenbruket i Sverige och övriga Europa för att öka produktionen av hållbar mat och andra produkter, så behövs testbäddar för forskning och utveckling.
  Läs hela nyheten-->

 • Våren på Sotenäs Symbioscentrum och Sotenäs Marina återvinningscentral (Del 2)
  Som vi tidigare berättat har våren på Sotenäs Symbioscentrum varit full av intressanta aktiviteter, besök och spännande samarbeten. Efter att ha delat våra favoritögonblick från Sotenäs marina återvinningscentral kommer här flera höjdpunkter från de senaste månaderna:
  Läs hela nyheten-->

 • Våren på Sotenäs Symbioscentrum och Sotenäs Marina återvinningscentral (Del 1)
  Våren på Sotenäs Symbioscentrum har varit fylld med spännande händelser och givande besök! Här är bara några av våra favoritögonblick från den senaste tiden med koppling till Sotenäs Marina återvinningscentral och innovation kring marint avfall:
  Läs hela nyheten-->

 • Industriell symbios i Sotenäs har minskat skadliga utsläpp med 98%!
  Det är nu tio år sedan en helt ny typ av företagsstyrd samverkan fick namnet ”industriell symbios” i Sotenäs och resultaten talar för sig själva.
  Läs hela nyheten-->

 • Igår samlades projektet ”Testbädd: Storskaligt landbaserat vattenbruk” i Göteborg
  Vi diskuterade förväntningar vid projektslut, vägen dit och fortsättningen därefter. Stort tack till Göteborgs Universitet som var värd för träffen och guidade oss på en spännande rundtur på Zoologen där vi bland annat fick kika på deras RAS system.
  Läs hela nyheten-->

 • Ansök om busskort före 15/6- 23
  Ansökan om busskort
  Läs hela nyheten-->

 • SIRR Kickoff 14-16 februari
  Den 14–16:e februari stod Sotenäs som stolta värdar för projektet SIRR:s kickoff-konferens där deltagare från EU Interreg Nordsjöprogrammet, 12 parter och fyra europeiska länder hälsades välkomna av kommunstyrelsens ordförande Therése Mancini och kommundirektör Anna Liedholm.
  Läs hela nyheten-->

 • Hej alla Sotenäsbor!
  Vi vill ta tillfället i akt och prata med er om något fantastiskt som pågår här i Sotenäs kommun. Vi på Symbioscentrum är glada över att presentera en uppdaterad "Symbioskarta" som visar hur olika resurser återanvänds, återvinns och cirkuleras mellan företag här i vår kommun.
  Läs hela nyheten-->

 • Hållbar kunskapsturism i Sotenäs
  Stor uppskattning till alla som kunde delta på mötet om projektet Hållbar kunskapsturism där det var god uppslutning ifrån både industri, boendeanläggningar, kommunen och aktivitetsbolag.
  Läs hela nyheten-->

 • Satsning för att göra Sverige ledande inom hållbart landbaserat vattenbruk
  Ett stort projekt är nu igång med att skapa förutsättningar för en testbädd som ska bli en språngbräda för nya spännande bolag som utvecklar produkter från havets resurser. Syftet är att möta framtida behov av näringsriktiga livsmedel, biobaserade material och andra produkter.
  Läs hela nyheten-->

Text

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll