Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Företagsrådgivningstjänster

Fyll i en bildbeskrivningstext

Nationella rådgivningstjänster

Verksamt.se

Verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Under rubrikerna Fundera, Starta, Driva, Utveckla och Avveckla hittar du information, räkneverktyg och länkar till fördjupad information på andra webbplatser. Läs mer här. Länk till annan webbplats.


Regionala rådgivningstjänster

Almis IFS

Genom vår IFS Rådgivning kan du med utländsk bakgrund få personlig rådgivning och praktiskt stöd. Våra IFS Rådgivare har själva invandrat till Sverige och har utöver det en akademisk utbildning och egen erfarenhet från företagande. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

ALMI Väst

Erbjuder Innovationsrådgivning, har du en innovativ idé som du vill ta vidare kan du få stöd av Almi. Våra rådgivare stödjer dig från idé och genom hela processen för att nå marknaden. Tillsammans diskuterar vi även finansieringslösningar utifrån dina behov och förutsättningar. Starta företag, ALMI erbjuder ett antal finansierings- och rådgivningslösningar utifrån entreprenörens förutsättningar. ALIMI erbjuder även mentorskap, tillväxtlån, mikrolån och företagslån. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Coompanion

Erbjuder kostnadsfri information och rådgivning till dem som vill starta företag tillsammans i form av ekonomisk förening och kooperativ. Vi arbetar även med breda lösningar för företag som vill samverka. Ser vi ett gemensamt behov av utveckling hos föreningar, både ideella och ekonomiska föreningar, kan vi hjälpa till att hitta projektmedel för utveckling. Vi samarbetar brett med offentlig, privat och ideell sektor för att skapa utveckling i vårt område. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Connect Väst Fyrbodal

Vi erbjuder entreprenör en strategisk genomlysning av affären och strukturerad återkoppling från ett relevant, objektivt och professionellt nätverk från näringslivet. Detta säkerställer och förkortar vägen till verkliga och varaktiga resultat.Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Drivhuset

Drivhuset riktar sig till studerande som vill starta, driva och/eller utveckla företag. I vårt erbjudande ingår situationsanpassad vägledningsmetodik, utbildningar, inspirations- och nätverkstillfällen samt kontorsplats. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Entreprenörsarenan

Entreprenörsarenan verkar för att ge entreprenörer som har innovativa idéer möjlighet att starta och utveckla företag. Vi är speciellt starka inom områden som medicinteknik, turism, handel, maritimt, unga entreprenörer och kvinnligt företagande, men är även behjälpliga inom andra idéområden. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

IFS RÅDGIVNING - Almi

Almis IFS Rådgivning riktar sig till entreprenörer med utländsk bakgrund som vill starta eller köpa företag i Sverige. Genom vår IFS Rådgivning kan du med utländsk bakgrund få personlig rådgivning och praktiskt stöd. Våra IFS Rådgivare har själva invandrat till Sverige och har utöver det en akademisk utbildning och egen erfarenhet från företagande. Läs mer här, Länk till annan webbplats.

Innovatum Science Park

Sedan snart 25 år tillbaka har Innovatum Science Park hjälpt företag, akademi och samhälle att mötas, samarbeta och utveckla hållbara innovationer, främst inom industriell teknik. Idag är fler än 300 företag engagerade i verksamheten som bland annat erbjuder test- och demomiljöer, en startupinkubator, utvecklingsprojekt, olika företagsnätverk, events och ett community för entreprenörer. I Innovatum Science Park ingår även Energikontor Väst och Wargön Innovation. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum ger kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning till personer som vill starta eget företag. Vi har affärsutveckling och starta-eget utbildning. Vi hjälper till upp till tre år efter start. Alla våra rådgivare är egna företagare vilket är vår styrka. Vi driver även på uppdrag av Almi ett mentorprogram för nystartade företagare. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Ägarskifte Micro

Ägarskifte Micro erbjuder kostnadsfri rådgivning till enskilda personer som vill genomföra ägarskiften i små företag. Projektet erbjuder även seminarier och andra typer av informationsträffar i samarbete med kommuner, utbildningsorganisationer, NyföretagarCentrum, Arbetsförmedlingen, intresseorganisationer som Företagarna, Almi, banker, revisorer, mäklare m.fl aktörer på marknaden. Läs mer här. Länk till annan webbplats.


Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

MICAEL GUSTAFSSON

Utvecklare


micael.gustafsson@sotenas.se

0702 - 144 915