Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

UTBILDNINGAR

Välkommen till Vuxenutbildningen

Utbildningen på komvux motsvarar den som elever får i grundskolan och på gymnasiet, men innehållet och studieupplägget är anpassat för vuxna.

 

Här hittar du Kurskatalogen för HT 2024 Pdf, 4.5 MB.


På Komvux är studierna mer koncentrerade och antalet undervisningstimmar färre vilket betyder att du som student får arbeta mer självständigt och ta mer ansvar för dina studier.


Vi erbjuder vissa kurser Hybrid vilket innebär att du kan delta på lektioner realtid från annan plats. Gå in och läs mer om våra enskilda kurser där det står beskrivet i varje kurs vilka som erbjuder detta.


I vilken takt du vill studera och antalet ämnen som du vill kombinera bestämmer du tillsammans med en Studie och yrkesvägledare.


Studie och yrkesvägledaren hjälper dig också att upprätta en individuell studieplan som du sedan följer under studierna.


Grundläggande vuxenutbildning

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå. Du kanske har en kortare utbildning än nio år eller behöver repetera några ämnen innan du fortsätter på gymnasienivå. Då är komvux/vuxenutbildning ett jättebra alternativ.


Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen hjälper dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasial nivå. Du kanske har ett ofullständigt gymnasiebetyg eller saknar kurser och behöver behörighet till högskolan?


Den gymnasiala vuxenutbildningen har samma läroplan och följer samma kursplaner som den vanliga gymnasieskolan och ger också samma kompetens.


Efter avslutade studier får du ett slutbetyg. Har du redan att slutbetyg från gymnasieskolan får du istället ett samlat betygsdokument från komvux.


Yrkesutbildningar

Vi har även kortare yrkesutbildningar på komvux, så kallade påbyggnadsutbildningar. Vilka utbildningar som erbjuds bestäms av kommunen och då vi samverkar med Strömstad, Tanum, Lysekil och Munkedal kan du söka i våra fem kommuner . Exempelvis finns utbildningar till barnskötare, kock, eller undersköterska.


För mer information om dessa utbildningar får du genom att kontakta din studie- och yrkesvägledare.


Lärvux

Kommunal vuxenutbildning som särskild utbildning är till för dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada.


Undervisningen sker i små grupper, i lugn takt och du får betyg eller intyg.


Det är gratis att studera på Lärvux.

Vill du läsa här så kontakta studie- och yrkesvägledaren.

 

SFI, Utbildning i svenska för invandrare

Svenska för invandrare (Sfi) är en språkutbildning som syftar till att ge vuxna personer med annat modersmål än svenska grundläggande kunskaper i svenska språket och samhället.


I utbildning svenska för invandrare (sfi) får du grundläggande kunskaper i svenska språket. Du lär dig tala, läsa och skriva på svenska och får träna på att använda språket i vardags-, samhälles och arbetslivet.


Orienteringskurser

Vuxenutbildningen erbjuder orienteringskurser med olika syften.

En orienteringskurs kan:

  • medverka till väl underbyggda beslut om studie- eller yrkesval så att du kan förbereda dig på nästa steg.
  • ge ökade studietekniska färdigheter
  • vara en introduktion till kurser inom olika kunskapsområden

Du får inte betyg på orienteringskurser utan ett intyg, och en orienteringskurs får inte överstiga 200 verksamhetsopäng.

Samarbete Norra Bohuslän

Vuxenutbildningen ingår i ett delregionalt samarbete mellan Sotenäs, Munkedal, Lysekil, Tanum och Strömstads kommun och erbjuder ett gemensamt kursutbud av kurser och yrkesutbildningar i nära samarbete med det lokala näringslivet.

Ibland kan det krävas ett visst antal deltagare för att en kurs ska starta.

Vi reserverar oss för att det kan bli schemakollisioner beroende på vilka kurser du väljer. 


Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll