Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Lärcentrum

Studerande på högskola och universitet

Vi hjälper dig att lyckas med dina studier. Vi vill hälsa dig som studerar på eftergymnasial nivå välkommen till oss på vuxenutbildningen på Sotenäs symbioscentrum. Du som läser på högskola, universitet, yrkeshögskola eller liknande kan använda oss för dina studier. Lokalerna finns hos Vuxenutbildningen i Kungshamn är öppna för dig som läser på distans eller för dig som läser på campus på andra orter, men är skriven i Sotenäs kommun.

Resurser för dig som studerar eftergymnasialt på högskola, universitet, yrkeshögskola eller liknande:

  • Café
  • Datorer & skrivare
  • Kopiator
  • Studie-och yrkesvägledning
  • Studie- & grupprum
  • Tentamensmöjligheter
  • Telebildföreläsning
  • Trådlöst nätverk

Tentamen

För dig som är skriven i kommunen och studerar på eftergymnasialnivå finns möjligheten att kostnadsfritt skriva din tentamen här på Vuxenutbildningen i Sotenäs kommun. Förutsatt att ditt lärosäte tillåter är du välkommen att skriva din tentamen hos. Kontakta vår studie-och yrkesvägledare och ange dag och tid för tentamen för att vi ska kunna boka salar och tentamensvakter. Du behöver även förmedla våra kontaktuppgifter till ansvarig för tentamen på ditt lärosäte (högskola/universitet) som ska kontakta oss inför tentamenstillfället.

 

Sotenäs Symbioscentrum är ett lärcentrum erbjuder en studiemiljö för dig som studerar på distans på högskolenivå eller under flexibla former på andra nivåer, t ex på vuxenutbildning, YH-utbildning eller hos andra utbildningsanordnare. Du kan besöka oss för att följa föreläsningar via t ex videokonferens eller Skype, tentera, arbeta i grupp, eller för att träffa andra studenter.


Hos oss finns tysta arbetsplatser för självstudier, datorarbetsplatser med snabb internetuppkoppling och grupprum om ni behöver träffas i din studiegrupp. Sotenäs symbioscentrum ska vara en mötesplats för studenter så det finns också möjlighet att träffa andra som studerar för att ta en kopp kaffe och få hjälp med teknik av tillgänglig personal. Behöver du råd och vägledning inför framtida studie-och yrkesval så finns det en studie- eller yrkesvägledare på plats.


Här kan du skriva distanstentamen så du slipper åka till utbildningsorten. Det underlättar för dig att kunna distansstudera. Välkommen till oss, vi finns som en resurs för att stötta din studietid.

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll