Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Frågor och svar A-Ö

Här hittar du som är studerande en sammanställning med information och svar på de vanligaste frågorna gällande studier vid Sotenäs Symbioscentrum (Vuxenutbildningen)


Terminstider 2023/2024

29 aug 2022 - 13 jan 2023

15 jan 2023 - 31 maj 2024


Mat och dryck

Cafeterian på Sotenäs Symbioscentrum är öppen mellan 09:00-14:00 måndag till torsdag, 09:00-12:00 på fredagar. I caféterian finns även ett kylskåp och mikrovågsugnar som är avsedd för medtagen mat.


Helt och rent

Det är viktigt att vi tillsammans arbetar för att det är helt och rent och snyggt i skolan. Använd papperskorgarna som finns runt om i skolan för att slänga skräp. Tänk på att vi källsorterar.


Parkering och buss

För dig som åker buss är det lättast att åka buss 860 eller 862 och gå av vid Kvarnbergshemmet eller Hagabergsgatan, Symbioscentrum ligger på cirka 500 meters promenadavstånd.

För dig som åker bil ska alla bilar parkera på angiven plats (vänstra sidan av parkeringen) Om du cyklar finns det cykelparkering direkt utanför byggnaden.


Rökning

Sotenäs symbioscentrum är en kommunal verksamhet som omfattas av att vara en rökfri kommun där det råder ett förbud mot rökning under arbetstid. Rökning är inte tillåten i närheten av entréer eller fönster. Rökning sker på angiven plats vid parkeringen.


Internet

Det finns ett öppet wifi på Sotenäs symbioscentrum. Det trådlösa nätverket heter SymbiosPublik inget lösenord behövs här.


Datorer

Det finns en datorsal och bärbara datorer att låna i skolan. Kontakta din lärare om du behöver hjälp med att boka en plats i datasalen eller är behöver låna en dator för studier.


Läromedel

Din utbildning är gratis men du kan behöva köpa kurslitteratur, undervisningsmaterial och betala för eventuella kortare studieresor till en praktikplats.


Bibliotek

Vid Kungshamns biblioteket kan du låna böcker, läsa tidningar och tidskrifter samt få hjälp med att söka information eller låna en dator för studier.


Kopiering

Om du har behov att kopiera har skolan tillgång till en kopiator som du kan låna för att göra ett mindre antal kopior. Priset är 1 krona per kopia och du betalar till skolans personal.


Försäkring

Du som är studerande vid Sotenäs Symbioscentrum är olycksfallsförsäkrad under skoltid, inklusive resa till och från skolans undervisning genom, den kollektiva försäkring som Sotenäs kommun har.


Brand

Om det börjar brinna måste du veta hur du tar dig ut. I varje klassrum och korridorerna finns det en utrymningsplan. Vid brandövning och brand är samlingsplatsen vid parkeringen.


Delaktighet och inflytande

Reellt inflytande och delaktighet är en förutsättning för att ständigt kunna förändra/förbättra vuxenutbildningens verksamhet. Du har på olika sätt (studeranderåd, kursutvärderingar eller elevenkäter) möjlighet att göra din röst hörd.


Lämna synpunkter

Du som är studerande vid Sotenäs symbioscentrum har möjlighet att lämna in dina synpunkter om du inte är nöjd verksamheten och inkomma med eventuella önskemål för att vi ska kunna förändra och förbättra vår verksamhet. Synpunkter kan göras direkt på nätet (se flik "Rutiner för synpunkter" som skickas till ansvarig rektor.

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

MICHAEL RUNG

rektor


michael.rung@sotenas.se

0523-66 46 61

CAMILLA HANSSON

Studie- och Yrkesvägledare

 

syv.symbioscentrum@sotenas.se

0523 - 66 46 75