Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Kursinformation

Välkommen vill vuxenutbildningen i Sotenäs kommun. Vi vill ge den bästa tänkbara starten för att alla ska lyckas nå sina studiemål. Därför ger vi lite kort information om skyldigheter, rättigheter och möjligheter som omfattar alla elever inom vuxenutbildningen.


Antagningsbesked

När man börjar studera inom vuxenutbildningen så skickas ett antagningsbrev ut tillsammans med information som är viktig för att kunna börja studera inom vuxenutbildningen i Sotenäs kommun. Den information som skickats ut är:

Film om att studera på komvux

Inför kursuppstarten samlas alla elever för att få information om vuxenutbildningen. Här finns en inspelade presentation till alla elever som ska börja studera hos oss. Informationen är en sammanfattning av de viktigaste punkterna att studera hos oss. Informationen hittar Ni i text på vår hemsida.

Nedladdningsbar version av presentationen i korthet. Pdf, 2.9 MB.

Studiemedel

Vuxenutbildningens studier är mycket flexibla och du kan själv välja om du vill plugga på heltid eller deltid, via distans eller i klassrum. För heltidsstudier räknas 20 poäng/vecka alternativt 100 poäng/månad enligt CSN regler och du kan söka både studebidrag och studielån via www.csn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Microsoft 365 som lärplattform

Inom vuxenutbildningen använder vi Microsoft som lärplattform. Alla som studerar inom vuxenutbildningen får gratis tillgång till hela Microsoft 365, vilken finns som online-och nedladdningsbar version under studietiden. Här ingår Officepaketet, Teams, Outlook, Kalender, OneDrive etc som vi använder inom vuxenutbildningen för information och kommunikation.

Nedladdningsbar presentation om Microsoft 0365.

Lathundar för Microsoft 0365

  • Logga in på Microsoft 0635
  • Ladda ner Microsoft 0635
  • Kom igång med Microsoft 0635

Frågor och svar om att läsa SFI

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna från elever som ska studera svenska för invandrare. Här hittar du översättningar inom en rad olika språk.

Nedladdningsbar presentation om frågor och svar SFI. Pdf, 2.4 MB.

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll