Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Lärling Träarbetare

Fyll i en bildbeskrivningstext

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad att arbete inom byggbranschen. Träarbetare är ett hantverksjobb som tidigare gick under benämningen snickare. I utbildningen får du lära dig att arbeta med en stor variation och bredd av olika omväxlande arbetsuppgifter som omfattar hela byggprocessen, från starten av husbyggnadsprocessen till klart och färdigställd husbyggnad. Du som person gillar att arbeta fysiskt i olika miljöer, du bör ha en god förmåga att arbeta självständigt utifrån olika arbetsuppgifter på en arbetsplats tillsammans med en handlare.

 

Klicka här för att ladda ner information om lärlingsutbildning mot träarbetare (snickeri) Pdf, 166.2 kB..


Utbildningen I korthet

Utbildningen är både teoretiskt och praktiskt upplagd. I en lärlingsutbildning innebär ingår minst 70% arbetsplatsförlagt lärande.. Det innebär att du kommer att vara schemalagd i en lektions-och/eller yrkessal en/två gångar i veckan samt vara ute på en praktikplats minst tre dagar i veckan. Inom utbildningen ingår grundläggande teoretiska kunskaper inom tex ritningsläsning, arbetsmiljö, byggteknik etc. Du kommer även få utveckla dina praktiska yrkeskunskaper för att kunna använda moderna maskiner, tekniker och material inom olika delar av byggnadsprocessen.


Du får själv bekosta och köpa dina böcker, liksom kläder och ev. skyddsutrustning. Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling och följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN. Efter fullföljd utbildning får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt gällande avtal. Du måste själv söka anställning som lärling. Enligt gällande yrkesutbildningsavtal får du ditt yrkesbevis när du kommit upp i 6 800 timmar. Körkort (B) är en fördel i branschen.


KURSER TILL TRÄARBETARE

TERMIN 1

  • Husbyggnadsprocessen 200 poäng
  • Husbyggnad 1 100 poäng
  • Trä 1 stommar 100 poäng
  • Trä 2 beklädnad 100 poäng

TERMIN 2

  • Husbyggnad 2 200 poäng
  • Husbyggnad 3 ombyggnad 200 poäng
  • Trä 3 montage 100 poäng

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

CAMILLA HANSSON

Studie- och Yrkesvägledare

 

syv.symbioscentrum@sotenas.se

0523 - 66 46 75 

JIM CARLZON

Yrkeslärare


jim.carlzon@lysekil.se

0706.858458