Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Livsmedelsproduktion

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom industrin med inriktning på beredning samt produktion av fisk- och skaldjursprodukter.

Klicka här för att ladda ner information om utbildning mot livsmedearbetare Pdf, 160.9 kB..

Sotenäs kommun står för 1/3 av den totala fiske beredningsindustrin i landet. Här återfinns en rad olika välkända företag så som Marenor, Leröy och Orkla Foods Sverige, vilka motsvarar 600 arbetstillfällen i kommunen. Företagen producerar och distribuerar olika kaviar-/ romprodukter, fiskbullar, lakeräkor, fisk- och skaldjurssallader, fiskgratänger samt panerade och rökta fiskprodukter. För att passa i utbildningen som livsmedelsarbetare bör du ha ett intresse för teknik, livsmedelsproduktion och att arbeta praktiskt. Du har god fysik och förmåga att arbeta noggrant, metodiskt i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter tillsammans med andra.


Utbildningen I korthet

Utbildningen är både teoretiskt och praktiskt upplagd. Du kommer att vara schemalagd i en lektions-och yrkessal två gångar i veckan samt vara ute på en praktikplats under perioder. Du kommer i utbildningen få teoretiska kunskaper om livsmedelsproduktion-/teknik, hygien, arbetsmiljö-/och säkerhetsrutiner etc. I utbildningen ingår även praktiska moment för att kunna hantera och bereda råvaror, arbeta med avhjälpande och förebyggande underhåll av maskiner samt truckkort. Utbildningen ger dig förutsättningar för att kunna arbeta som produktions-/livsmedelsarbetare inom beredningsindustrin i Sotenäs med omnejd.

KURSER i LIVSMEDELSPRODUKTION

Termin 1

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll

CAMILLA HANSSON

Studie- och Yrkesvägledare

 

syv.symbioscentrum@sotenas.se

0523 - 66 46 75 

MICHAEL RUNG

Rektor


michael.rung@sotenas.se

0523-66 46 61