Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Fyll i en bildbeskrivningstext

Skandinavisk Elektrisk Transport System II


Projektet SETS II vill bidra till att regionernas hamnar snabbare ska ställa om till eldrift och därmed minska koldioxidutsläppen.


Projektet vill också att de mycket "miljötunga" hamnarna ska kunna lyftas fram som positiva förebilder. Ett sätt att göra det är att hitta och använda sig av effektiva, miljövänliga lösningar. Genom att arbeta tvärs över gränserna i Danmark, Norge och Sverige kan aktörerna ta del av varandras resurser och kunskaper inom området. Samarbetet är också tänkt att resultera i en möjlighet att sprida projektets resultat så brett som möjligt.


Ett av målen under den treåriga projektperioden är att det ska finnas en elektrifieringsstrategi som alla involverade hamnar ska omsätta i konkreta lösningar. Ett annat mål är att det ska ske en substantiell minskning av koldioxidutsläpp från de hamnar som deltar i projektet.


Besök projektets hemsida här:

www.sets-kask.eu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef i Moss Havn


Fyll i en bildbeskrivningstext

Kort fakta

Period: 1 juli 2019 - 30 september 2022

Länder: Sverige, Danmark och Norge

Projektledare: Den erhvervsdrivende fond Skagen Uddannelsescenter

Partner: Frederikshavn Kommune/Energibyen, Skagen Havn, Frederikshavn Havn, Hirtshals Havn, Aarhus Universitet, Sotenäs kommun, Universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Program: Interreg Öresund-Kattegatt-Skagerrak

Totalbudget: 4 064 139 EUR


Fyll i en bildbeskrivningstext

Publicerad:

Senast ändrad:

 

Dela detta innehåll